PROMOSI "ARE IKAN"

Sila klik pada gambar untuk maklumat lanjut setiap produk








Tuesday, October 11, 2011

RESEPI PEMANGGANG AJAIB


RESEPI : PIZZA dengan PEMANGGANG AJAIB


pizza
roti: tepung gandum 2@2.5 cawan, garam sikit, susu tepung secamca besaq gaul sebati. yis jenama MAURIPAN yg serbuk satu@2 camca kecik (kalau jenama lain roti pizza mcm kurang lembut) +gula 2 camca kecik bancuh dgn stgh cawan air..biaq sekejap..biar skjp sampai ada buih2 dlm cawan bancuhan yis dan gula tu. lps tu masukkan air bancuhan tu dlm adunan tepung..uli sikit2 kalau kurang air tambah sikit2...bg jd doh lembut..pastu biar sejap dlm 10 minit bg doh naik sikit.
inti: masak ayam+hotdog dgn sos spagety prego stgh tin,tambah garam gula sekucup rasa..nak pedas tambah sos cili sikit...

cara: adunan roti canaikan @ tekan2 ke bentuk 4 segi ikut size pemanggang ajaib , pastu ambik inti tadi letak atas roti bg sama rata..cincang bawang..lada benggala, isi ketam (ikut suka nak boh apa lagi)..pastu yg penting MOZARELLA CHEESE tabur atas inti last sekali..lagi byk lg bagus..yg tu bl tarik jd macam tali2 tu..hehheh..lps dah tabur semua bakar la dlm pemanggang dgn api slow...tutup pemanggang, dlm 10-15 min tgk keju tu cair  sikit..nampak roti tepi2 @ bawah mcm dah garing...blh la angkat...selamat mencuba..mmg blh save budget dr makan kat pizza hut...hehhehe

inilah hasilnya!!!!

*************************************************************************************


RESEPI : BENGKANG ROTI dengan PEMANGGANG AJAIB

sebuku roti, sekotak kecil santan, gula, secubit garam, kalau nak lembut @ naik sikit letak secubit baking powder, tepung gandum secawan, telur sebiji, minyak sket @ mentega, roti koyak2 dan rendam air sket, pastu pukul telur, masukkan santan, gula, garam, baking powder, minyak/mentega kacau semua pastu gaul ngan roti yg direndam, last gaul dgn tepung, masukkan dlm pemanggang, bakar api slow, tgk bhgn tgh bengkang mcm dah masak kuatkan sikit api jika nak nampak mcm garing, blh terbalikkan pemanggang jika nak ke2 bahagian nampak garing atas dan bwh..yg pasti tak melekat langsung dgn pemanggang ni, pastu trs letak atas pinggan dgn mudah :) :)





inilah hasilnya!!!!







****************************************************************************************


RESEPI : BAWAL MASAK STIM dengan PEMANGGANG AJAIB
Seekor bawal (muat pemanggang) @ siakap pun boleh juga..

letak dlm pemanggang, isi air agak2 tenggelam lebih sedikit sebahagian badan bawal.

kalau ada air perahan limau yg readymade blh campur sekali @ perah limau kasturi @ limau nipis atas

badan bawal dan air
letak 4 biji asam boi yg masam masin
serai ketuk @ potong nipis2 tabur dlm pemanggang atas ikan
bawang besar hiris nipis dan tabur
halia-lebih skit takpe..potong panjang2 nipis2, tabur atas ikan dan air dlm pemanggang
bawang putih potong nipis dan halus-tabur
daun sup@ pudina, tabur
tomato potong besar2 dan tabur
ketuk2 cili padi dan tabur, nak lbh pedas lbhkan cili
cili merah potong nipis-jika nak nampak ada warna merah berseri pada masakan utk ngamkan dgn warna hijau daun sup @ pudina
letak pemanggang atas dapur gas, buka api sederhana, dan tutup bhgn atas pemanggang sampai rapat
blh cucuk isi ikan, bila sempurna masak blh angkat dan ready utk hidangan :)



WOW!! APA LAGI, ORDER SEKARANG JUGA!!!!


SMS [PEMANGGANG AJAIB, KUANTITI, EMAIL, LOKASI] KE 017-3887198
* anda akan dihubungi semula

************************************

 Sila like fanpage kami untuk dapatkan koleksi resepi.
KLIK BANNER DI BAWAH
fb.com/koleksi.resepi.pemanggang



1 comment:

  1. wahh bnyak rupanya resepi yang boleh dibuat..setakat ni saya panggang ayam n ikan jek..leh cuba la lepas ni

    ReplyDelete